UUTTA!

Terveysrekisteri

Akita ry:n jalostustoimikunta on luonut akitoille terveysrekisterin. Terveysrekisteriin jokaisen akitan omistajan on mahdollista ilmoittaa oman koiransa sairastumisesta ja tiedot kerätään yhdistyksen käyttöön. Rekisteriä ylläpidetään luottamuksellisesti, eikä se tule julkiseen jakoon. Jo aiemmin olemassaolevat avoimet SA/UDS- ja AI -rekisterit pidetään edelleen omanaan ja julkisessa jaossa. Uutta terveysrekisteriä varten on luotu lomake (ks. linkki alla), jonka tiedot menevät vain jalostustoimikunnan nimeämälle luottamushenkilölle käsiteltäväksi. 

Rekisteriin ilmoitettuja tietoja tullaan hyödyntämään tulevissa Jalostuksen tavoiteohjelmissa, sekä muissa rodun terveyteen liittyvissä projekteissa. Kuitenkaan minkään koiran tai koiran omistajan nimitietoja ei koskaan julkaista näiden yhteydessä, vaan tietoja käytetään tilastotiedon omaisesti. Jalostustoimikunta kehittää myös palvelua, jossa kasvattajien on mahdollista olla yhteydessä rekisterinpitäjään selvittääkseen tulevan yhdistelmänsä terveysriskejä rekisterin tietojen perusteella. Myös tämä tullaan toteuttamaan täysin luottamuksellisesti.

Näin ilmoitat rekisteriin tietoja

Ilmoita koirasi sairastumisesta terveysrekisteriin lomakkeella TÄSTÄ. 

Lomakkeelle tulee sisällyttää koiran virallinen nimi sekä eläinlääkärin virallinen diagnoosi sairastumisesta. Mikäli sinulla ei ole virallista/varmaa diagnoosia ja haluat ilmoittaa koirasi oireilusta, voit kirjoittaa vapaamuotoisen viestin koirasi oireista. Rekisterissä eriytetään virallisen diagnoosin saaneet sekä vielä keskeneräiset tai omistajan itse huomioimat oireilut.

Rekisteriä ylläpitää jalostustoimikunnan tiedottaja Janina Paakko